Alberto Villoldo
Οι τελετές φωτιάς είναι οι αρχαιότερες τελετές της ανθρωπότητας. Υπήρχε μια εποχή που ο κόσμος φωτιζόταν μόνο από τη φωτιά και γύρω από τη φωτιά οι άνθρωποι μοιράζονταν ιστορίες.
Η φωτιά κρατούσε μακριά το σκοτάδι, η φωτιά μας προστάτευε και μας έφερνε φως. Η τελετή φωτιάς χρησιμοποιείται για προσωπική θεραπεία, καθώς και για τη θεραπεία της γης και όλων των πλασμάτων της!
Η διαδικασία έχει ως εξής:
Θα ξεκινήσουμε την τελετή μας με μια επίκληση στις τέσσερις κατευθύνσεις και αυτή είναι μια τελετή που θα κάνετε κι εσείς από το σπίτι. Μπορείτε να βάλετε να ακούσετε το βίντεό μας «Άνοιγμα Ιερού Χώρου»!
Επειδή η πρόθεση μετράει και για πιο γρήγορα μπορούμε επίσης απλά να πούμε: Επικαλούμαι τις δυνάμεις και τους αγγέλους του Νότου, της Δύσης, του Βορρά, της Ανατολής, την Μεγάλη Μητέρα την Γη και τον Πατέρα Ήλιο και ζητάμε προστασία και βοήθεια για την τελετή μας.
Σας προτείνω να έχετε κοντά σας ένα κερί ή ρεσώ καθώς και δύο ξυλαράκια (οδοντογλυφίδες) που θα ρίξουμε στη φωτιά. Θα κάψουμε στη φωτιά την ιστορία μας, το παρελθόν της ανθρωπότητας που κληρονομήσαμε, τη βία, την απληστία, ώστε να φέρουμε ένα υγιές μέλλον από κοινού!
Τώρα σας προσκαλώ να πάρετε το ξυλαράκι σας και θα ξεκινήσουμε να αποβάλλουμε σε προσωπικό επίπεδο, θα ξεκινήσουμε την ατομική μας θεραπεία.
Λέμε φωναχτά:
Αποβάλουμε όλα όσα η ιστορία της ανθρωπότητας μας κληροδότησε μέσω του DNA μας, που κληρονομήσαμε από το κάρμα μας, από τις οικογένειές μας, από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις μας, την ιστορία της έλλειψης, της απληστίας, της επίκρισης, της βίας και του θυμού, όπως και αν εκδηλώνονται στη δική σας περίπτωση.
Ενδεχομένως, θέλετε να επιλέξετε ένα συμβάν ή ένα πρόσωπο, από το οποίο χρειάζεστε να θεραπευτείτε ή ένα μέρος του εαυτού σας που είστε έτοιμοι να αποχωριστείτε και να αφήσετε πίσω σας. Φυσήξτε το στο ξυλαράκι σας, η φυσήξτε το σε ένα κομμάτι χαρτί που έχετε τυλίξει με προσοχή στην άκρη του ξύλου.
Σήμερα, φυσικά, οι τελετές της φωτιάς έχουν ενσωματωθεί με εκλεπτυσμένη μορφή στις θρησκείες μας. Ανάβουμε κεριά στους Αγίους, ανάβουμε κεριά στον Βούδα και στον Χριστό, αλλά είναι η φωτιά που μας μεταφορτώνει. Η φωτιά που μετουσιώνει κάθε ενέργεια σε ομορφιά και αγάπη.
Φυσήξτε στο ξυλαράκι σας οτιδήποτε χρειάζεστε να θεραπεύσετε σε σχέση με τον εαυτό σας, για οποιονδήποτε λόγο χρειάζεστε να συγχωρέσετε τον εαυτό σας και να τον ευχαριστήσετε για τα μαθήματα, όσο δύσκολα και αν ήταν.
Και όταν το κάνετε αυτό, κρατήστε το ξύλο πάνω από τη φλόγα του κεριού σας αφήνοντας να πάρει φωτιά, να καεί και νιώστε πως αυτές οι ενέργειες μεταμορφώνονται, μεταλλάσσονται απελευθερωμένες από τη φωτιά.
Αυτό που κάνει η φωτιά είναι ότι ξεμπλοκάρει τη θεραπεία και σας επιτρέπει να μεταμορφώσετε τις αρχαίες ενέργειες που κουβαλάμε μέσα μας που είναι ο εφιάλτης της Ιστορίας, ο εφιάλτης που συνεχίζει να ζει μέσα μας και μέσω ημών.
Οι Σαμάνοι του Αμαζονίου αναφέρονται σε αυτές τις ενέργειες ως δια-γενεαλογικές κατάρες, κατάρες που μεταφέρθηκαν από τη μία γενιά στην επόμενη. Απελευθερώστε τις στη φωτιά. Αφήστε τη φωτιά να κάψει και να μεταμορφώσει οτιδήποτε χρειάζεστε για τη θεραπεία σας αυτή τη στιγμή. Απελευθερώστε και αφήστε!
Και τώρα με το δεύτερο ξύλο, φυσήξτε στην άκρη του ή πρώτα τυλίξτε ένα κομμάτι χαρτί, λέμε φωναχτά:
Αποβάλουμε όλο τον πόνο και όλα τα δεινά που έχει βιώσει η ανθρωπότητα. Όλη τη βία και τους πολέμους, όλη την απληστία που έχει προκαλέσει τα προβλήματά μας σε σχέση με την Μητέρα μας, τη Μητέρα Γη, τα σκοτεινότερα σημεία της ανθρώπινης ιστορίας, φυσήξτε τα. Την Ιερή Εξέταση, τις Σταυροφορίες, τους βασανισμούς.
Αποβάλουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους έχουμε πεθάνει στις προηγούμενες ζωές μας, τους τρόπους που έχουμε ακούσει άλλους να έχουν πεθάνει σε παρελθούσες και στην παρούσα ζωή μας. Όλα αυτά! Φυσήξτε τα στο ξύλο, απελευθερώνοντας το σκοτάδι και το βάρος που κατοικεί στις καρδιές και τις ψυχές μας.
Είναι συλλογικό, δεν είναι πια ο προσωπικός σας πόνος ή το ατομικό σας τραύμα, αλλά το συλλογικό τραύμα της ανθρωπότητας. Ο τρόπος που το θηλυκό έχει κακοποιηθεί και τραυματιστεί από την ιστορία μας, από την ανθρωπότητα και από το αρσενικό, φυσήξτε το στο ξύλο!
Το εμπόριο του σεξ που παραμένει τόσο ενεργό στις μέρες μας, η σκλαβοποίηση των ανθρώπων είτε στο όνομα της κυριαρχίας, είτε μέσω του καπιταλισμού, ή σκλαβοποίηση της καρδιάς και της ψυχής και όταν είστε έτοιμοι κρατήστε το πάνω από τη φωτιά ξανά.
Η συλλογική ιστορία της ανθρωπότητας που μπορεί να ξυπνήσει από τον εφιάλτη της ιστορίας και να μπορεί να ονειρευτεί ένα νέο όνειρο μαζί, αφήστε την να καεί στη φωτιά. Φυσικά αυτή είναι μια συμβολική κίνηση, αλλά θέτει σε λειτουργία τις ενέργειες και την πρόθεση να μεταμορφώσουμε τον τρόπο που αυτή η ιστορία ζει μέσα στον κάθε έναν από εμάς και χρειάζεται να το κάνουμε αυτό!
Μπορούμε μαζί να ονειρευτούμε ένα νέο όνειρο στον κόσμο μας, απελευθερώνοντας όλο αυτό το παρελθόν που μας έχει στοιχειώσει και που συνεχίζει να μας στοιχειώνει σήμερα με τη μορφή εγωκεντρικών ηγετών, με τη μορφή αδίστακτων, ληστρικών οικονομικών μοντέλων που καταστρέφουν τη Γη και με τους τρόπους που έχουμε εσωτερικεύσει όλες αυτές τις πεποιθήσεις και το πώς ζουν μέσα μας.
Και τώρα θέλω να περάσετε το χέρι σας πάνω από τη φλόγα και να φέρετε τη μεταμορφωμένη ενέργεια στο μέτωπό σας, στο τρίτο μάτι που μπορεί να ανοίξει την οπτική σας. Περάστε το χέρι σας ξανά μέσα από τη φωτιά και φέρτε το στην καρδιά σας και έτσι μπορεί να αφυπνίσετε την καρδιά σας με συμπόνια, ομορφιά και χαρά και η ζωή σας να έχει ως γνώμονα την καρδιά, να είναι γεμάτη με καρδιά.
Το χέρι στην καρδιά σας, θεραπεύοντας την καρδιά σας θεραπεύετε την καρδιά της ανθρωπότητας. Περάστε το χέρι σας ξανά πάνω από τη φωτιά και φέρτε το στην κοιλιά σας, θεραπεύοντας την κοιλιά σας, θεραπεύετε το ένστικτό σας και αφυπνίζετε το όνειρο που εδρεύει στην κοιλιά σας, οι κάτοικοι των Άνδεων το αποκαλούν Yan’Kay, την ικανότητα για δημιουργία, την ικανότητα να ξεδιπλώσετε τα όνειρα σας που προέρχονται από την κοιλιά και το δεύτερο chakra σας. Και από την καρδιά σας που είναι το Munay, το καύσιμο και η έμπνευση για κάθε νέο όνειρο και μετά από Yanchay, στο μέτωπό σας, την σοφία σας και το όραμά σας.
Αυτές τις μέρες με τις τόσο μεγάλες προκλήσεις στον κόσμο, πολλοί από εμάς κάνουμε τελετές φωτιάς καθημερινά. Στις 21 Ιουνίου στο καλοκαιρινό Ηλιοστάσιο που είναι και Νέα Σελήνη, θεραπευτές από όλο τον κόσμο, άντρες και γυναίκες, συγκεντρώνονται γύρω από τη φωτιά, ώστε να ονειρευτούμε ένα καινούργιο όνειρο για έναν θεραπευόμενο πλανήτη, έναν πλανήτη με καθαρά ποτάμια, όπου άνθρωποι ζουν ειρηνικά μεταξύ τους και με όλα τα όντα και όπου η ζωή είναι βιώσιμη. Ελάτε μαζί μας στην Νέα Σελήνη, ελάτε μαζί μας αυτές τις μέρες της μεγάλης μεταμόρφωσης.
Σήμερα όλοι ανησυχούμε για την κρίση που συμβαίνει στον κόσμο. Την κρίση σε υγειονομικό επίπεδο, σε οικονομικό επίπεδο, αλλά είναι σημαντικό να το κρατάμε όλο μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και το ευρύτερο πλαίσιο το οποίο αφορά τον κίνδυνο εξαφάνισης που διέρχεται η ανθρωπότητα. Βρισκόμαστε μέσα σε μια ομιχλώδη περίοδο εξαφάνισης και αυτή είναι η Πέμπτη μεγάλη περίοδος εξαφάνισης από την αυγή της ιστορίας και αυτή έχει την προέλευσή της από τον ίδιο τον άνθρωπο.
Στην διάρκεια των περιόδων αφανισμού η εξέλιξη από σταδιακή, βήμα-βήμα, γίνεται κβαντική, συμβαίνουν κβαντικά άλματα, η εξέλιξη γίνεται κβαντική. Κάνουμε γιγαντιαία άλματα σε σχέση με το ποιοι γινόμαστε.
Στο τέλος του αυτού του σκοτεινού τούνελ υπάρχει φως και αρχίζουμενα το βλέπουμε. Το φως της αυγής μιας νέας ανθρωπότητας και ενός νέου ανθρώπου, από εσένα και εμένα. Ας κάνουμε αυτό το κβαντικό άλμα όλοι μαζί! Θυμηθείτε πως δεν μας ενδιαφέρει απλώς η επιβίωση από αυτή την κρίση, αλλά το να γίνουμε οι αντιπρόσωποι αυτής της νέας ανθρωπότητας. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε έναν αγώνα, δεν μας ενδιαφέρει μόνο ο τερματισμός, αλλά η νίκη. Θέλαμε να νικήσουμε, που σημαίνει ότι θέλουμε να γίνουμε πρότυπα του νέου, βιώσιμου, φωτισμένου που αποκαλείται «HomoLuminous”.
Σας ευχαριστώ πολύ που είσαστε σήμερα μαζί μου! Κάντε την τελετή φωτιάς! Πρόκειται για την αρχαιότερη τελετή και το DNAσας θα ανταποκριθεί σε αυτήν! Θα φέρει ειρήνη στην καρδιά σας και μια νέα αίσθηση όρασης και κατεύθυνσης στη ζωή σας. Ενωθείτε με τους Σαμάνους θεραπευτές, άνδρες και γυναίκες ανά τον κόσμο που κάνουν θεραπευτικές τελετές ο ένας τον άλλο, στην ανθρωπότητα και στη Γη και φέρνουν ίαση σε εσάς και στους αγαπημένους σας!
Σας ευχαριστώ πολύ που είσαστε μαζί μου.
Διαδώστε τα καλά νέα!
Alberto Villoldo
O Alberto Villoldo Ph.D. καθηγητής ψυχολογίας και ιατρικής ανθρωπολογίας του San Francisco University, USA, εξηγεί την άσκηση θεραπείας με τελετή φωτιάς εκτός του συνηθισμένου σε εμάς χρόνου και τόπου. Δείχνει πώς να θεραπεύσετε γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν και πώς μπορείτε να διορθώσετε την πορεία το πεπρωμένου. Ο Dr. Villoldo αναλύει τρόπους με τους οποίους μπορείτε να θεραπεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη πρόθεση, μέσω πρακτικών που χρησιμοποιούσαν οι σαμάνοι τη Αμερικής και που αποκαλούσαν "ταξίδευση". Για να μάθει τις τεχνικές των Σαμάνων Δασκάλων του Περού και να τις διαδόσει σε όλο τον κόσμο, έζησε μαζί τους 25 χρόνια....