urantia logo

 Urantia metopi

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

        Λιάνα Τελειώνη

facebook

Λιάνα Τελειώνη -

Κανάλι youtube

 

αρχείο λήψης Λιάνα

Επίτευξη Στόχων με την μέθοδο του EFT

EFT

Κβαντικό Άλμα - Δυνατή Τεχνική

kvantiki theoria kanei zwh kalyteri 612x400

Ανεβάστε την ενεργειακή σας δόνηση για πλούτο - Άσκηση

πνευματικός σας πλούτος Δίας 1

Διαχείριση του Άγχους

3 DVD

Νεότητα-Λάμψη-Ευεξία

DVD 9

Βελτίωσε την Υγεία σου

6 DVD 2

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

O Ιδανικός Σύντροφος

στη Ζωή σου

4 DVD

Απέκτησε το Ιδανικό

Βάρος

2 DVD

Αυτοπεποίθηση &

Αυτοεκτίμηση

DVD 7

Ενεργοποίηση Πλούτου

DVD 8

Διακοπή Καπνίσματος

1 DVD

Απαλλαγή από αϋπνία

5 DVD

Ευλογημένη Γονημότητα

gonimotota

Κρύων: Δωρεάν Βιβλία

banner kryon

Η Σοφία του Κρύων

Αποτέλεσμα εικόνας για Kryon

The Urantia Book Δωρεάν 4 Βιβλία

κατάλογος

Dr. Robert Morse! - Σώζει Ζωές!!!

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Σχέσεις

Η ανοιχτή επικοινωνία είναι βασική για τη συνεργασία σε έναν γάμο. Η επικοινωνία ανοίγει την καρδιά σας στον άλλον και έτσι βλέπετε ο ένας τον άλλον όπως πραγματικά είστε, ολοκληρωτικά, τα όμορφα και τα άσχημα, χωρίς να κρύβετε τίποτε. Στην επικοινωνία δεν υπάρχουν απειλητικές εκφράσεις. Δεν κρίνετε ούτε καταδικάζετε τον άλλον. Δεν φοβάστε να ανοίξετε την καρδιά σας και να μην πείτε ψέματα. Στην επικοινωνία είστε αληθινά ειλικρινείς και έτσι μπορείτε να επεξεργαστείτε μαζί όλα τα προβλήματα.

Ένα από τα πιο καταστροφικά πράγματα στην επικοινωνία είναι να ασχολείστε με το παρελθόν, με τα αρνητικά πράγματα που έγιναν παλιότερα. Συχνά τα παντρεμένα ζευγάρια θυμώνουν και αρχίζουν  να θυμίζουν ο ένας στον άλλον όλα τα περασμένα προβλήματα και τις άσχημες καταστάσεις. Αυτό συνεχίζεται μέχρις ότου δεν βλέπουν πλέον κανένα καλό στον άλλον, κανένα μέλλον.

Στην επικοινωνία να μιλάτε για το μέλλον. Σκεφθείτε τρόπους να ξεπεράσετε τα προβλήματα και τις διαφορές σας. Μπορείτε να μιλήσετε για πράγματα που δεν σας αρέσουν και για εκείνα που προκαλούν τριβές μεταξύ σας, αλλά πρέπει να μιλήσετε επίσης για τους τρόπους αντιμετώπισής τους, ειλικρινά και έντιμα. Δεν πρέπει να κρύβετε τίποτε.

Να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην φέρνετε στην επιφάνεια το παρελθόν, επειδή όταν μιλάτε για το παρελθόν εντυπώνετε στον νου του άλλου την όψη αποτυχίας της ζωής. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Αυτή η τεχνική είναι η αποτυχία της ψυχολογίας και της συμβουλευτικής.


Η συμβουλευτική και η θεραπευτική δεν σχετίζονται καθόλου με το παρελθόν. Σχετίζονται με το μέλλον. Το μέλλον μπορεί να σας αλλάξει ενώ το παρελθόν όχι.

Για παράδειγμα, μια κοπέλα είναι αληθινά απεριποίητη, ντύνεται άσχημα, ποτέ δεν φτιάχνει τα μαλλιά της, δεν καθαρίζει το δωμάτιό της και δεν βοηθάει στο σπίτι. Ξαφνικά η μητέρα της λέει, “Σήμερα ο φίλος σου θα έλθει για να φάει μαζί μας”, ή “Ο αγαπημένος σου δάσκαλος θα έλθει να μας δει”. Αμέσως η κοπέλα ντύνεται όμορφα, καθαρίζει το δωμάτιό της, ακόμη και ολόκληρο το σπίτι. Γιατί; Επειδή έχει παρακινηθεί να το κάνει από το μέλλον.

Οι άνθρωποι αποτυγχάνουν όταν φέρνουν το παρελθόν στο παρόν και δεν αγωνίζονται να δημιουργήσουν ένα όμορφο μέλλον από το παρόν. Χρειάζεστε το μέλλον προκειμένου να δομήσετε επικοινωνία. Στο μέλλον και τα δυο άτομα στον γάμο μπορεί να αλλάξουν εντελώς. Δεν υπάρχει περιορισμός.

Ένα ανθρώπινο ον είναι το πιο ευμετάβλητο και μεταβαλλόμενο πράγμα στον κόσμο. Σήμερα αγαπάει, αύριο μισεί. Σήμερα είναι ανέντιμο, αύριο είναι τίμιο. Σήμερα θέλει κάτι, αύριο δεν το θέλει καθόλου. Μέχρι το άτομο να εμποτιστεί από την Ψυχή, δεν είναι σταθερό στο καλό ή στο κακό. Όμως μπορεί να γίνει καλύτερο σε κάθε κατάσταση, μπορεί αληθινά να αλλάξει προς το καλό, άσχετα από το πόσο κακό ήταν προηγουμένως.

Δώστε στον καθένα την ευκαιρία να αλλάξει προς το καλύτερο, αν θέλετε να συνεχίζετε σε έναν γάμο. Αν αρχίσετε να μιλάτε για το μέλλον, ξαφνικά θα δείτε ότι ο σύντροφός σας που νομίζατε ότι ήταν αληθινά ανόητος είναι πολύ πιο προχωρημένος και βλέπει τις μελλοντικές δυνατότητες. Στη λάμψη της έμπνευσης του μέλλοντος, κατακαίτε τις περασμένες εικόνες των άλλων.

 Ορθή επικοινωνία

Ορθή επικοινωνία σημαίνει ειλικρινής, τίμια, άμεση επικοινωνία, με καλή θέληση και σεβασμό. Φυσικά ειλικρίνεια δεν σημαίνει να λέμε ότι μας έρχεται στο κεφάλι, γιατί αυτή δεν είναι πραγματική τιμιότητα, καθώς ο νους μας μπορεί να είναι μολυσμένος με χίλιες δυο τεχνητές σκεπτομορφές, ψευδαισθήσεις, προκαταλήψεις και προγραμματισμούς.

Ειλικρινής και ορθή επικοινωνία πρώτα απ’ όλα σημαίνει να ακούμε ή να ‘βλέπουμε’ το νόημα πίσω από τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο συνομιλητής μας, ώστε να τον κατανοούμε πραγματικά. Ορθή επικοινωνία σημαίνει σωστή κατανόηση του άλλου. Είναι δύσκολο βέβαια αυτό στη καθημερινότητα, καθώς έχουμε να ξεπεράσουμε τη βιασύνη και την επιφανειακότητα, και να ‘σκύψουμε’ στον άλλον, να τον ακούσουμε πραγματικά. Όχι ότι κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο – απαιτεί όμως προσοχή, συγκέντρωση. Και η προσοχή που δείχνουμε στους άλλους είναι βασικό συστατικό της αγάπης. Στη βιασύνη και στην επιφανειακότητα δεν υπάρχει αγάπη, γιατί δεν υπάρχει ενέργεια. Ενέργεια υπάρχει εκεί που δίνουμε τη προσοχή μας. Η έλλειψη συγκέντρωσης από μόνη της, όταν για παράδειγμα ένα άτομο είναι διασκορπισμένο νοητικά από δω κι από κει, δείχνει έλλειψη ενέργειας.

Αλλά δε νομίζω ότι έχουμε δικαιολογία για την έλλειψη προσοχής που επιδεικνύουμε, και άρα για την κακή επικοινωνία που προκαλούμε. Είναι καθαρά προϊόν αμέλειας.

Για να επικοινωνήσουμε αληθινά, έχουμε να ξεπεράσουμε τους προγραμματισμούς, τις προκαταλήψεις μας και τις έννοιες που έχουμε μάθει να αποδίδουμε στις λέξεις. Αν, όταν μας μιλά κάποιος, εμείς ακούμε τα φαντάσματα που έχουμε χτίσει για κάποιες λέξεις αντί γι’ αυτό που θέλει να πει πραγματικά ο άλλος, τότε δεν επικοινωνούμε αληθινά.

Ακούμε για παράδειγμα τη λέξη ‘θρησκεία’ και αμέσως μας έρχονται στο νου διάφορες πρακτικές που μπορεί να νιώθουμε απειλητικές, ή να έχουμε ταυτίσει τη θρησκεία με κάποια δεδομένα και φόβους μας. Ή ακούμε τη λέξη ‘πειθαρχία’ και αμέσως ο νους συνδέει με κάτι δυσάρεστο την έννοια αυτή. Αναλόγως την εποχή και τον τόπο που έχουμε ζήσει, έχουμε δημιουργήσει και ανάλογους προγραμματισμούς ή προκαταλήψεις.

Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην επικοινωνούμε μέσα από τις προκαταλήψεις μας, και να ξεπερνάμε τα ‘λεκτικά κελύφη’ ώστε να βλέπουμε τα ουσιαστικά και βαθύτερα νοήματα πίσω από τις λέξεις. Αλλιώς απομονωνόμαστε επικοινωνιακά και θα παραπονούμαστε ότι οι άλλοι δεν επικοινωνούν μαζί μας…

Φυσικά τις περισσότερες φορές υπάρχει ιδιοτελές κίνητρο πίσω από τη μη ορθή επικοινωνία. Αν κάτι που ακούμε δεν μας αρέσει για κάποιο λόγο, είτε γιατί προκαλεί τις κρυσταλλώσεις μας, είτε γιατί ξυπνά κάποιες ψυχολογικές πληγές ή εγωισμούς κλπ, τότε θα βιαστούμε να διαστρεβλώσουμε αυτό που λέει ο άλλος. Εκεί βέβαια χάνεται το παιχνίδι της ορθής και τίμιας επικοινωνίας, χάνεται ο σεβασμός, και όταν χάνεται η επικοινωνία χάνεται και η ανθρωπιά.

Επίσης ένα τεράστιο πρόβλημα στην εποχή μας είναι ο επικοινωνιακός βαμπιρισμός. Η σαδιστική αυτή κατάσταση όπου το άτομο χρησιμοποιεί το λόγο για να επιβληθεί, να εξαντλήσει τους άλλους (και τον εαυτό του τελικά), όπου λειτουργεί αντιδραστικά και δεν ακούει καν όσα λέγονται αλλά παλεύει με τα φαντάσματα του νου του. Όταν ο άνθρωπος έχει έλλειψη ενέργειας, θα προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να τη πάρει απ’ τους άλλους, και ο επικοινωνιακός βαμπιρισμός είναι ένας εύκολος τρόπος. Όχι μόνο μέσω της επιβολής αλλά και μέσα από την φλυαρία ή άλλα μύρια τεχνάσματα επιτελείται ο επικοινωνιακός βαμπιρισμός.

 Οι εγωισμοί στο είναι μας, μπλοκάρουν την ορθή επικοινωνία. Όταν κάποιος έχει χτίσει την αίσθηση του εαυτού του γύρω από μια τεχνητή σκεπτομορφή, όπως πχ το ‘είμαι Έλληνας’, και ταυτίζεται με αυτήν, τότε θα πατιούνται τα ‘κουμπιά’ του όταν θίγεται αυτή η αίσθηση του εγώ του. Όταν για παράδειγμα μας έχουν εμφυσήσει μίσος για κάποιον λαό στη παιδική ηλικία μέσω του σχολείου, τότε θα ακούμε τη λέξη Τούρκος και θα μας γεννιέται το ανάλογο συναίσθημα μίσους και αρνητικότητας. Αυτό είναι ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα ‘φαντασμάτων’, τα οποία είναι μέρος του εγώ και εμποδίζουν την ορθή, άμεση, ειλικρινή επικοινωνία.

Έτσι βλέπουμε ότι η ορθή επικοινωνία για να επιτευχθεί θέλει μια ολιστική προσέγγιση. Αν δεν καθαριστούμε από τα εγώ μας, δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους άλλους – θα αποδίδουμε τα δικά μας φαντάσματα στις λέξεις που ακούμε. Αν όμως καθαριστούμε από ψευδαισθήσεις, κρυσταλλώσεις κι εγωισμούς, τότε θα αναπτύξουμε επαφή με την Αλήθεια μας, θα επικοινωνούμε με τον Εαυτό μας με την ταχύτητα του φωτός, κι επειδή θα αναπτύξουμε επικοινωνία με τον Εαυτό, θα είμαστε στη θέση να επικοινωνήσουμε πραγματικά και με τους άλλους. Γιατί η ορθή επικοινωνία έρχεται σαν αποτέλεσμα της Ταυτότητας με τον Εαυτό.

Καρδιακή επικοινωνία

Η εποχή της ουσιαστικής επικοινωνίας έχει ξεκινήσει και οι άνθρωποι θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται την αξία και την ομορφιά της επικοινωνίας με Ήθος. Αυτό προϋποθέτει να μάθουμε να ΑΚΟΥΜΕ τον συνάνθρωπό μας, που είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας έτσι κι αλλιώς. - Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί Άγιοι Γέροντες, όταν κάποιος πήγαινε σε αυτούς για θεραπεία, πολλές φορές δεν έλεγαν 'κάνε νηστεία', αλλά οι ίδιοι οι Γέροντες έκαναν νηστεία για τους μαθητές τους και αυτοί θεραπευόντουσαν. 

Αυτό δείχνει την διασύνδεση μεταξύ των ανθρώπων και το ότι η ανθρωπότητα είναι ένα σώμα με πολλά κύτταρα. Εμείς βέβαια δεν πρέπει να περιμένουμε από κανένα Γέροντα να μας θεραπεύσει, γιατί αυτή η εποχή έχει παρέλθει πια. Τώρα στη Νέα Κοσμική Εποχή, καλούμαστε να γίνουμε οι ιερείς του εαυτού μας-.

Έτσι λοιπόν για να επικοινωνούμε ουσιαστικά με τους αδελφούς μας, θα πρέπει να εξασκηθούμε στην Ηθική και όχι σε μία διανοητικά, χωρίς Ήθος και με προσωπικό συμφέρον εστιασμένη, επικοινωνία. Ας μην κολλάμε στις λέξεις που λέει ο άλλος, γιατί έτσι γίνεται πολύ επιφανειακή, λεκτική μόνο συνομιλία.

Η υιοθέτησή της Καρδιακής επικοινωνίας θα φέρει την αρχή για την τηλεπαθητική επικοινωνία. Καιόπωςλέεικιο Aivanhov: Then truth becomes so evident that everyone is forced to share the same view of things...

http://www.elenastral.com/2013/08/blog-post.html
-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία

www.UrantiaCenter.gr

   Χρήστος Κιτσινάμας

facebook

Χρήστος Κιτσινάμας - Κανάλι youtube

Christos

Είμαι ο Ιησούς ερχόμενος ξανά...

73095677 2497884060301393 8070960177362239488 n

Η αλληγορία του φωτός και του σκότους

3499

Κάντε χώρο για τους αγγέλους

45TYH

Κρύων, Ποιος Είσαι;

10396295 826657417424074 2500962341146178147 n

Ιησού, Ποιος Είσαι;

aajeW5GL

Ο Ανώτερος Αγγελικός σου Εαυτός

ceb1cebdcf8ecf84ceb5cf81cebfcf82 ceb5ceb1cf85cf84cf8ccf82 cf86cf89cf84ceb5ceb9cebdceae cebaceb5cf87ceb1ceb3ceb9ceac

Ο Κοσμικός πόνος της γέννησης

720 849392a8b1a96a459a54b7b167387784

Ιησούς: Ο Φωτεινός Εαυτός σας

Σχετική εικόνα

Η ταυτότητα των «Εργατών του Φωτός»

twin flame heart

Η γαλαξιακή ιστορία των Εργατών του Φωτός

oneness

Οι «Εργάτες του Φωτός» ενσαρκώνονται στη γη

2e97620026b4d1b8ac71eb7196e7a914

 

H αποστολή του εργάτη του φωτός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανώτερος Εαυτός 

Η Πορεία του Πρωταρχικού Δημιουργού

9c6fe1c968db328e216ec811fa7a37c6 XL

Η Ιστορία του Γαλαξία σας

galaxias4

Η ιστορία της ανθρωπότητας

Η Γαία μιλά

spirit elements

Το 2014 Νέα Εποχή Παγετώνων άρχισε!

Άγγελοι στη Γη

neraides1

Ταξίδι μέσα από το Φως

Screenshot 11 1