urantia logo

 Urantia metopi

        Λιάνα Τελειώνη

facebook

Λιάνα Τελειώνη -

Κανάλι youtube

 

αρχείο λήψης Λιάνα

Επίτευξη Στόχων με την μέθοδο του EFT

EFT

Κβαντικό Άλμα - Δυνατή Τεχνική

kvantiki theoria kanei zwh kalyteri 612x400

Ανεβάστε την ενεργειακή σας δόνηση για πλούτο - Άσκηση

πνευματικός σας πλούτος Δίας 1

Διαχείριση του Άγχους

3 DVD

Νεότητα-Λάμψη-Ευεξία

DVD 9

Βελτίωσε την Υγεία σου

6 DVD 2

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

O Ιδανικός Σύντροφος

στη Ζωή σου

4 DVD

Απέκτησε το Ιδανικό

Βάρος

2 DVD

Αυτοπεποίθηση &

Αυτοεκτίμηση

DVD 7

Ενεργοποίηση Πλούτου

DVD 8

Διακοπή Καπνίσματος

1 DVD

Απαλλαγή από αϋπνία

5 DVD

Ευλογημένη Γονημότητα

gonimotota

Κρύων: Δωρεάν Βιβλία

banner kryon

Η Σοφία του Κρύων

Αποτέλεσμα εικόνας για Kryon

The Urantia Book Δωρεάν 4 Βιβλία

κατάλογος

Dr. Robert Morse! - Σώζει Ζωές!!!

Σχετική εικόνα

 

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια των 70s όταν οι Richard Bandler και John Grinder αποφάσισαν  να καταναλώσουν σημαντικό μέρος του χρόνου τους αναλύοντας το τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος ανθρώπων που θεωρούνται μεγαλοφυϊες και άκρως επιτυχημένοι στο τομέα τους. Βάση αυτής στρατηγικής αποτελούσε η σκέψη οτι η συμπεριφορά μιας μεγαλοφυϊας μπορεί να αντιγραφεί απο το μέσο άνθρωπο και να τον οδηγήσει σε θαυμαστά αποτελέσματα.
Ο νευρο-γλωσσικός προγραμματισμός είναι ένας τομέας που χαρακτηρίζεται απο την περιέργεια για το τι ειναι αυτό που επηρεάζει μοναδικά τον κάθε άνθρωπο στη ζωή του και τι πρέπει να ξεκινήσουμε για να αλλάξουμε τις εμπειρίες μας προς το καλύτερο. Υποστηρίζει οτι όλη η ανθρώπινη συμπεριφορά μπορεί να αναλυθεί , να οργανωθεί κα ι να αντιγραφεί απο κάποιον τρίτο. 

Ας εξετάσουμε όμως τι αντιπροσωπεύουν οι λέξεις που συνθέτουν το όνομα αυτής της ιδιότυπης σχολής ψυχολογίας.

Νευρό : Το νευρικό μας σύστημα , το οποίο δέχεται εμπειρίες μέσω των πέντε αισθήσεων και τις μεταφέρει για επεξεργασία στον εγκέφαλο
Γλωσσικός : επικοινωνιακά συστήματα - λεκτικά και μη λεκτικά - με τα οποία τα ουδέτερα ερεθίσματα του περιβάλλοντος οργανώνονται και αποκτούν νόημα.

Προγραμματισμός : Η ικανότητα του κάθε ανθρώπου να οργανώσει την επικοινωνία του και τη νευρολογική του εμπειρία για να πετυχαίνει  τους στόχους στη ζωή του.

O NLP  οργανώνει έτσι την ανθρώπινη εμπειρία ώστε οι δομές τη να επηρεάζουν θετικά το άτομο . Αλλάζει δηλαδή τη διαδικασία με την οποία το άτομο βιώνει την πραγματικότητα. Η απλοϊκότητα και η αποτελεσμάτικοτητα που διακρίνει τις τεχνικές του τον έκαναν να αποκτήσει απήχηση στο διαφημιστικό χώρο, στις πωλήσεις καθώς και στη new age και occult σκηνή. 

Οι δύο Καλιφορνέζοι Bandler και Grinder δούλεψαν στην αρχή και αντέγραψαν τις μεθόδους κολωσσων της σύγχρονης ψυχολογίας όπως ο Fritz Perls ιδρυτής της ψυχολογίας Gestalt , τη Virginia Satir κορυφαία οικογενειακή θεραπεύτρια και τον χαρισματικό υπνοθεραπευτή Milton Erickson, πο για πολλούς είναι ο χαρισματικότερος υπνωτιστής όλων των εποχών. 

Οι δυο τους απο την αρχή απέρριψαν ως αναποτελεσματική και χρονοβόρα τη θεραπεία μέσω συζητήσεων και συμβουλευτικής και στράφηκαν σε πιο γρήγορες και αποτελεσματικές μεθόδους.

Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός σαν γνήσια εξέλιξη της υπνοθεραπείας ενδιαφέρεται να παρακάμψει τη συνείδηση και να εγκαταστήσει νέες συνδέσεις - άγκυρες στο ασυνείδητο του υποκειμένου. 

Διατείνεται πως μπορεί να εγκαταστήσει υποβολές ακόμα και μέσω του απλού προφορικού λόγου , απλά τοποθετώντας επιδέξια τις λέξεις μέσα στη πρόταση. 

Αρκετοί θεραπευτές χαρακτηρίζουν το νευρο-γλωσσικό προγραμματισμό ως ψευδοεπιστήμη. 

Ωστόσο η αποτελεσματικότητα των τεχνικών του έκανε σύντομα των Bandler πλούσιο και αρκετές διαμάχες ξέσπασαν για το ποιος έχει το δικαίωμα να παραδίδει σεμινάρια NLP . Aξιωματούχοι της CIA , διευθυντές εταιριών έσπευδαν να μαθητεύσουν στον Richard Bandler.

Γκουρού της αυτοβοήθειας όπως ο Tony Robbins χρησιμοποιώντας τεχνικές NLP έγιναν πολυεκατομμυριούχοι στα 80s .

Αποτέλεσμα εικόνας για tony robbins

Αν προσπαθήσουμε να υπεραπλουστεύσουμε ένα αρκετά πολύπλοκο πεδίο γνώσης θα λέγαμε πως πρώτη αποστολή του έμπειρου NLPer είναι να μάθει ποια αίσθηση κυριαρχεί στον εγκέφαλο του συνομιλητή του. 

Ένα βασικό κλειδί για να βοηθήσεις κάποιον να βελτιστοποιήσει το τρόπο σκέψης του είναι να καταλάβεις πως χρησιμοποιεί τις αισθήσεις του και σε ποια διάταξη ακολουθεί την εσωτερική επεξεργασία .

Υπάρχουν τρείς κατηγορίες :Ο οπτικός τύπος, ο ακουστικός τύπος και ο κιναισθητικός τύπος. 

Ο οπτικός τύπος μνημονεύει τις πληροφορίες σε εικόνες , δε θυμάται εύκολα ομιλίες και βαριέται τις παρατεταμένες διαλέξεις. Προτιμάει να διαβάζει ή να βλέπει πληροφορίες. Χρησιμοποιεί περισσότερο εκφράσεις του στυλ " με παρακολουθεις; " " βλέπεις τι σου λέω ;"  " σχηματισα/έκανα εικόνα"


Ο ακουστικός τύποςσυνομιλεί με τον εαυτό του και ενοχλείται εύκολα απο το θόρυβο. Θεωρούν τα μαθηματικά και το γράψιμο πιο δύσκολα από την ακουστική εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Χρησιμοποιούν κατα κόρον εκφράσεις με το ρήμα ακού, μιλα του τύπου , έχω ακουστά κτλπ


Ο κιναισθητικός τύπος :του αρέσει να ακουμπάει τους ανθρώπους και να είναι γενικά σε κοντινή απόσταση . Χρησιμοποιεί εκφράσεις του στυλ " Με πιάνεις; " " Το κρατάω αυτό που είπες "

Έτσι λοιπόν ο NLPer καταλαβαίνει από τα ρήματα που χρησιμοποιεί ο συνομιλητής την αισθητηριακή προτίμηση του καθώς και την αλληλουχία που χρησιμοποιεί για να παρακινήσει τον εαυτό του σε δράση - τη στρατηγική του- . Η μίμηση τη αισθητηριακής προτίμησης του ομιλητή είναι ένα μέσο για δημιουργία εναρμόνισης και εγκαθίδρυσης βαθιάς επικοινωνίας - rapport

O NLPer παίρνει πληροφορίες μέσω των οφθαλμικών κινήσεων

 

Κάθε κίνηση του ματιού σχετίζεται και με συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου παραδείγματος χάρη : Όταν ένας δεξιόχειρας δημιουργεί νοερές εικόνες από αναμνήσεις τα μάτια του τείνουν να στρέφονται πάνω και αριστερά. Όταν δημιουργεί νοερές εικόνες από πράγματα που δεν έχει ξαναδεί , ( εμπλέκεται δηλαδή η φαντασία άρα πιθανώς και το ψέμα ), τα μάτια του πηγαίνουν πάνω και δεξιά. Όταν μιλά στον εαυτό του τα μάτια του πηγαίνουν κάτω και αριστερά και όταν νιώθει βαθιά συναισθήματα τα μάτια του πηγαίνουν κάτω και δεξιά. Η συναισθηματικότητα με τη κίνηση των ματιών προς τα κάτω είναι κάτι που σίγουρα όλοι μας έχουμε δεκάδες παραδείγματα. 

Αρκετοί ψυχολόγοι διαφωνούν κάθετα με το μοντέλο των οφθαλμικών κινήσεων ωστόσο όπως λέει ο Bandler είναι πολύ δύσκολο να σου διαφύγει , όταν είσαι στη σκηνή και ζητάς από τετρακόσια άτομα να θυμηθούν κάτι που τους έχει συμβεί και βλέπεις τετρακόσια ζευγάρια μάτια να κινούνται πάνω και αριστερά καθώς σκέφτονται χμμμ  για να δούμε... Είναι εξίσου δύσκολο να σου διαφύγει πως όταν κάποιος που υποφέρει από κατάθλιψη κοιτάζει κάτω , τα μάτια του παίζουν δεξία αριστερά καθώς μιλάει στον εαυτό του για το πόσο άσχημα νιώθει. Ηθοποιοί ακολουθούν αυτό το πρότυπο ακόμα και σε ταινίες του βουβού κινηματογράφου. 

Έτσι λοιπόν ο ΝLPer καταφέρνει να διεισδύει στο τρόπο σκέψης του ομιλητή.

 

Ποια είναι τα επόμενα βήματα :

Χρησιμοποιεί τη τεχνική του καθρεφτίσματος-mirroring. Αυτή η τεχνική αφορά την αντιγραφή της φυσιολογίας του συνομιλητή. 

Όταν δυο συνομιλητές επικοινωνούν με παρόμοιες κινήσεις σώματος , το σώμα τους στέλνει υποσυνείδητα μυνήματα οτι ταιριάζουν 

Η επικοινωνία βελτιώνεται και τα λεκτικά μηνύματα γίνονται ευκολότερα δεκτά. Ο NLPer προσπαθεί να αντιγράψει επίσης και το τόνο καθώς και τη χροιά της φωνής. Αρχίζει και χρησιμοποιεί επίσης λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιεί ο συνομιλητής ανάλογα βέβαια ποια αίσθηση έχει ανακάλυψει πως κυριαρχεί στον εγκέφαλο του.

Προσπαθεί να μιμηθεί ακόμα και το ρυθμό της αναπνοής.

Γνωρίζοντας το τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου και έχοντας την "εύνοια" του ασυνείδητου ο NLPer είναι πια έτοιμος να προχωρήσει στάδιο του deep rapport στην εγκαθίδρυση βαθιάς επικοινωνιας οπου οι υποβολές και οι άγκυρες είναι αρκετά ευκολότερες να επιτευχθούν.

www.UrantiaCenter.gr

 

   Χρήστος Κιτσινάμας

facebook

Χρήστος Κιτσινάμας - Κανάλι youtube

Christos

Είμαι ο Ιησούς ερχόμενος ξανά...

73095677 2497884060301393 8070960177362239488 n

Η αλληγορία του φωτός και του σκότους

3499

Κάντε χώρο για τους αγγέλους

45TYH

Κρύων, Ποιος Είσαι;

10396295 826657417424074 2500962341146178147 n

Ιησού, Ποιος Είσαι;

aajeW5GL

Ο Ανώτερος Αγγελικός σου Εαυτός

ceb1cebdcf8ecf84ceb5cf81cebfcf82 ceb5ceb1cf85cf84cf8ccf82 cf86cf89cf84ceb5ceb9cebdceae cebaceb5cf87ceb1ceb3ceb9ceac

Ο Κοσμικός πόνος της γέννησης

720 849392a8b1a96a459a54b7b167387784

Ιησούς: Ο Φωτεινός Εαυτός σας

Σχετική εικόνα

Η ταυτότητα των «Εργατών του Φωτός»

twin flame heart

Η γαλαξιακή ιστορία των Εργατών του Φωτός

oneness

Οι «Εργάτες του Φωτός» ενσαρκώνονται στη γη

2e97620026b4d1b8ac71eb7196e7a914

 

H αποστολή του εργάτη του φωτός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανώτερος Εαυτός 

Η Πορεία του Πρωταρχικού Δημιουργού

9c6fe1c968db328e216ec811fa7a37c6 XL

Η Ιστορία του Γαλαξία σας

galaxias4

Η ιστορία της ανθρωπότητας

Η Γαία μιλά

spirit elements

Το 2014 Νέα Εποχή Παγετώνων άρχισε!

Άγγελοι στη Γη

neraides1

Ταξίδι μέσα από το Φως

Screenshot 11 1